Povezani članci

hrana
Projekt Mediteranska prehrana – MD.net

Javna ustanova RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije provodi projekt „Med Diet Declaration“, odnosno „Deklaracija o mediteranskoj prehrani“ za sve korisnike koji žele postići veću promociju i značaj mediteranske prehrane u okviru svojih postojećih aktivnosti/uslužnih djelatnosti. Deklaracijom o …

hrana
Održano 3. ocjenjivanje vina otoka Hvara u okviru Fešte vina

U Jelsi na otoku Hvaru sinoć, u nedjelju 29.8.2021. objavljeni su rezultati velikog ocjenjivanja hvarskih vina, 3. Jelsa Summer Wine Tasting.  Ocjenjivanje je dio renomiranog projekta ocjenjivanja Vinske zvijezde, a organizira se u suradnji s TZ općine Jelse i udrugom …

hrana
Novi broj časopisa Apartman Plus (broj 20)

Preuzmite novo izdanje časopisa Apartman Plus (broj 20) – specijaliziranog časopisa za pružatelje ugostiteljskih usluga smještaja u domaćinstvu! Među ostalim temama možete pročitati: PDV identifikacijski broj Travel Sustainable – nova značka booking.com-a Zašto djeci nije dozvoljen boravak u apartmanima Apartman …

hrana
Jezik

Hrvatski je službeni jezik, iako većina stanovništva priča dijalektom specifičnim za otok Hvar i pojedina mjesta.

hrana
Istraživanje stavova lokalnog stanovništva o turizmu i utjecaju turizma na kvalitetu života

Turistička zajednica općine Jelsa trenutačno radi na izradi Plana upravljanja destinacijom – strateškog dokumenta koji će usmjeravati razvoj turizma u našoj općini u razdoblju od sljedeće četiri godine. U sklopu tog procesa provodimo istraživanje stavova lokalnog stanovništva o turizmu i …

hrana
Beskamatni krediti HBOR-a poduzetnicima u turističkim djelatnostima

Ministarstvo turizma i Hrvatska banka za obnovu i razvitak zaključili su „Sporazum o poslovnoj suradnji na provedbi mjera osiguravanja likvidnosti poduzetnicima u sektoru turizma“ čime je omogućeno odobrenje izravnih beskamatnih kredita HBOR-a.

hrana
​​​​KRATAK VODIČ NAMIJENJEN GRAĐANIMA (REZIDENTIMA) IZNAJMLJIVAČIMA ZA ISPUNJAVANJE POREZNIH OBVEZA​​ OD 1. siječnja 2025.

Pravilnik o paušalnom oporezivanju djelatnosti iznajm​ljivanja i organiziranja smještaja u turizmu​  1.     Kada se iznajmljivač mora javiti u Poreznu upravu? Nakon što je građanin-rezident (dalje u tekstu: iznajmljivač) ishodio Rješenje o odobrenju za pružanje ugostiteljskih usluga u domaćinstvu (od Ureda …

hrana
Markica izvornosti “Delightful Hvar”

Poziv za iskazivanje interesa za korištenje markice izvornosti „Delightful Hvar“, namijenjenog poticanju razvoja lokalne proizvodnje temeljene na tradiciji, visokoj kvaliteti proizvoda, poticanju stvaralaštva, kreativnosti, inovacija, te promociji identiteta otoka Hvara.