Povezani članci

hrana
Čađavica – upute za suzbijanje nametnika

Savjeti za liječenje čađavice sa predavanja dipl.ing Tihana Pipilić (099 73 55 029) iz Savjetodavne službe na Hvaru. Predavanje se održalo u siječnju u Vrboskoj. U članku donosimo priručnik i upute o suzbijanju nametnika, kojeg nije moguće iskorijeniti, ali ako …

hrana
Predavanje o biodinamičkoj poljoprivrednoj proizvodnji s dr.sc. Dijanom Posavec

LAG&FLAG ŠKOJI vas poziva na predavanje o biodinamičkoj poljoprivrednoj proizvodnji koje će se održati u Jelsi i Hvaru. Ovo izuzetno događanje bit će održano pod stručnim vodstvom dr.sc. Dijane Posavec, dugogodišnje ravnateljice Centra Rudolf Steiner. Biodinamička poljoprivreda predstavlja inovativan pristup …

hrana
Markica izvornosti “Delightful Hvar”

Poziv za iskazivanje interesa za korištenje markice izvornosti „Delightful Hvar“, namijenjenog poticanju razvoja lokalne proizvodnje temeljene na tradiciji, visokoj kvaliteti proizvoda, poticanju stvaralaštva, kreativnosti, inovacija, te promociji identiteta otoka Hvara.

hrana
Sigurna i usklađena prijava turista: Izbjegavanje kršenja GDPR-a

Prijavljivanje turista iznajmljivačima privatnog smještaja neizbježan je korak u procesu pružanja usluga. Međutim, važno je napomenuti da fotografiranje ili skeniranje osobnih dokumenata gostiju, poput osobnih iskaznica ili putovnica, predstavlja kršenje Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka (GDPR). Saznajte kako pravilno …

hrana
Fotografije za iznajmljivače

Prilikom pretrage destinacije za odabir sljedećeg odmora ili posjete, gost se prvo susreće s destinacijom online putem. Odluka koju destinaciju izabrati gost donosi iz udobnosti svog naslonjača, te uz pomoć video i foto materijala možemo pomoći da ta destinacija bude …

hrana
Radionica suhe marinade za ugostitelje

u suradnji s Turističkom zajednicom Splitsko-dalmatinske županije 26.4.2022. (utorak) održat će se Edukacijska prezentacija SUHE MARINADE.Početak radionice je u 09;00 hMjesto održavanja Kod barba Luke, Riva bb, Stari Grad. Poboljšajte svoje kulinarsko znanje te proširite svoju ponudu mesnih i ribljih jela dodavanjem novih okusa.Iskusni chefovi kuhinja mediteranskih …

hrana
Novi vodič ”Veliki Tjedan na otoku Hvaru”

Procesija Za križen jedinstveni je obred osobite pobožnosti, izraz vjerskog i kulturnog identiteta stanovnika središnjeg dijela otoka Hvara.O jedinstvenosti procesije svjedoči neprekidno vrijeme trajanja od 5 stoljeća.Važnost procesije Za križen prepoznata je i od strane UNESCO-a te je stavljena na …

hrana
Edukacija :”Brendiranje turističkih destinacija kao cjelogodišnjih ili sezonskih gourmet destinacija”.

Pozivamo vas da se pridružite 28. svibnja 2024. u kabinetu kuharstva i slastičarstva u DVD-u Jelsa (adresa: DVD Jelsa, Jelsa, otok Hvar) na besplatnoj edukaciji i master classu pod nazivom “Brendiranje turističkih destinacija kao cjelogodišnjih ili sezonskih gourmet destinacija”. Ova …