Povezani članci

hrana
Tvrđava sv. Marije od Milosrđa

Najimpozantniji arhitektonski dragulj mjesta, jedinstvena u jadranskoj regiji svakako je crkva sv. Marije od Milosrđa.

hrana
Turistička članarina

Sukladno novom Zakonu o turističkoj članarini iznajmljivači od 1. siječnja 2020. godine plaćaju godišnji paušalni iznos članarine.

hrana
Otok lavande

Otoku Hvaru možemo pripisati mnoštvo epiteta, a poznat je kao otok s najvećim brojem sunčanih sati, otok s opojnim mirisom vina, otok s najljepšim uvalama, prekrasnom lavandom, impozantnim arhipelagom, najljepšim kristalnim morem, bogatom tradicijom te otok s mirisom lavande. Upoznajte lavandin Hvar. …

hrana
Najava ciklusa online radionica

Kako bi se što bolje prilagodili trenutnoj globalnoj situaciji i novim turističkim kretanjima u „novonormalnim“ uvjetima, Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije u suradnji s UHPA-om u narednom periodu planira 3 online edukativne radionice uz follow up konzultacije.

hrana
Zaštita morskog okoliša

Jadransko more odlikuje se velikom bioraznolikošću. Živi organizmi Jadrana i njihova staništa sve su ugroženiji zbog onečišćenja mora otpadnim vodama, naftom, odlaganja otpada i raznim drugim djelovanjem čovjeka. Kao posljedice toga, neke su vrste nestale, nekima je opstanak ugrožen, a …

hrana
Postupak kategorizacije

Postupak kategorizacije i zahtjev za kategorizaciju obavlja se u Ureda državne uprave u Splitsko – dalmatinskoj županiji, u Hvaru, tel. 021/741-146; 021/741-166.

hrana
„Bota” – surf agencija

Od 2004. godine Bota windsurf, bike & tennis team spreman je učiniti vaš odmor aktivnim i voditi vas kroz vaše prve korake u jednom od najpopularnijih sportova diljem svijeta – WINDSURF!

Imate od 7 do 70 godina? Vrijeme je da krenete! Pronađite svoj savršeni val = BOTA (na otočkom dijalektu) i vjetar s našim timom stručnjaka!

hrana
Riblja akademija recepata i običaja

RIBA NA GRADELE Riba na gradele tradicionalan je način spremanja ribe na hrvatskoj obali te je poseban gastronomski doživljaj. Ovaj način pripreme omogućuje da okusite ribu u njezinom najizvornijem obliku, a to je svježa riba ravno iz mora. Ako riba nije svježa, neće …