Povezani članci

hrana
III. kongres obiteljskog smještaja 14 i 15.3. 2024. u Hotelu Radisson Blu

Splitsko-dalmatinska županija, Turistička zajednica Splitsko –dalmatinske županije i Hrvatska udruga obiteljskog smještajapredstavlja III. kongres obiteljskog smještaja. AUTENTIČNI I ODRŽIVI TURIZAM U OBITELJSKOM SMJEŠTAJU PRIJAVE NA KONGRES SU BESPLATNE i PUTEM STRANICEwww.huos.org 1. DAN KONGRESA 14.3.2024.9:30 REGISTRACIJA SUDIONIKA10:00 OTVARANJE I NAJAVA DOGAĐANJA …

hrana
Turistička pristojba za nautičare

Plovnim objektom nautičkog turizma se smatraju plovni objekti (jahta, brodica ili brod) za gospodarsku djelatnost na kojima se pružaju turističke usluge u nautičkom turizmu sukladno posebnim propisima kojima se uređuje pružanje usluga u turizmu. Plovilom se smatra svako plovilo duže od 7 metara s ugrađenim ležajevima, koje se koristi za odmor, rekreaciju ili krstarenje.

hrana
Turistička članarina

Sukladno novom Zakonu o turističkoj članarini iznajmljivači od 1. siječnja 2020. godine plaćaju godišnji paušalni iznos članarine.

hrana
Istraživanje stavova lokalnog stanovništva o turizmu i utjecaju turizma na kvalitetu života

Turistička zajednica općine Jelsa trenutačno radi na izradi Plana upravljanja destinacijom – strateškog dokumenta koji će usmjeravati razvoj turizma u našoj općini u razdoblju od sljedeće četiri godine. U sklopu tog procesa provodimo istraživanje stavova lokalnog stanovništva o turizmu i …

hrana
Tečaj engleskog jezika za turističke djelatnike

Turistička djelatnost zahtjeva i poznavanje stranih jezika te smo u suradnji saŠkolom stranih jezika “Katedra” iz Splita odlučili pripremiti tečaj engleskog jezika u dva stupnja: Početni stupanj općeg engleskog jezika (terminologija vezana uz turizam) Napredniji stupanj općeg engleskog jezika (terminologija …

hrana
Radionica suhe marinade za ugostitelje

u suradnji s Turističkom zajednicom Splitsko-dalmatinske županije 26.4.2022. (utorak) održat će se Edukacijska prezentacija SUHE MARINADE.Početak radionice je u 09;00 hMjesto održavanja Kod barba Luke, Riva bb, Stari Grad. Poboljšajte svoje kulinarsko znanje te proširite svoju ponudu mesnih i ribljih jela dodavanjem novih okusa.Iskusni chefovi kuhinja mediteranskih …

hrana
Kratka povijest otoka Hvara

Prema arheološkim istraživanjima na otoku Hvaru tragovi života sežu od 3500. g. pr. Kr. Najstarija prapovijesna kultura, nazvana „Hvarska kultura” (3500. – 2500. g. pr. Kr.), svoje je izvorište imala u Grapčevoj i Markovoj špilji. Tijekom 385./384. g. pr. Kr., Grci s otoka …

hrana
Izvješće i recepti s radionice Škmer

U ponedjeljak, 09.05.2022.g. u hotelu Hvar, odrađena je edukacija za ugostitelje s Akdemijom ŠKMER uz potporu Turističke zajednice Splitsko dalmatinske županije. Sudionici su na radionici mogli saznati i načiti više o modernoj street food kuhinji, spremanju novih recepata i načinu …