Povezani članci

hrana
Novi vodič ”Veliki Tjedan na otoku Hvaru”

Procesija Za križen jedinstveni je obred osobite pobožnosti, izraz vjerskog i kulturnog identiteta stanovnika središnjeg dijela otoka Hvara.O jedinstvenosti procesije svjedoči neprekidno vrijeme trajanja od 5 stoljeća.Važnost procesije Za križen prepoznata je i od strane UNESCO-a te je stavljena na …

hrana
Ponuda za iznajmljivače turističkih sadržaja

Posebna ponuda stambenih kredita za međufinanciranje iznajmljivačima turističkih sadržaja! Ponuda za iznajmljivače turističkih sadržaja Tko može ostvariti pravo na dodjelu kredita: Iznajmljivači turističkih sadržaja (sobe, apartmani, vile, seoski turizam, seoska gospodarstva) koji osnovu za ostvarivanje prihoda od iznajmljivanja dokazuju temeljem …

hrana
Markica izvornosti “Delightful Hvar”

Poziv za iskazivanje interesa za korištenje markice izvornosti „Delightful Hvar“, namijenjenog poticanju razvoja lokalne proizvodnje temeljene na tradiciji, visokoj kvaliteti proizvoda, poticanju stvaralaštva, kreativnosti, inovacija, te promociji identiteta otoka Hvara.

hrana
OTVORENJE TRGA JELSA U ST. ANDRA, AUSTRIJA

Općini Jelsa odana je velika počast od grada prijatelja St. Andrä, Koruška-Austrija Povodom 25-te godišnjice sklapanje povelje prijateljstva između Općine Jelse i grada St. Andra, naši prijatelji iz Austrije uredili su Trg sa motivima naše Općine Jelsa i otoka Hvara …

hrana
Postupak kategorizacije

Postupak kategorizacije i zahtjev za kategorizaciju obavlja se u Ureda državne uprave u Splitsko – dalmatinskoj županiji, u Hvaru, tel. 021/741-146; 021/741-166.

hrana
Opći akti

Turističke zajednice su organizacije koje djeluju po načelu destinacijskog menadžmenta, a osnivaju se radi promicanja i razvoja turizma Republike Hrvatske i gospodarskih interesa pravnih i fizičkih osoba koje pružaju ugostiteljske usluge i usluge u turizmu ili obavljaju drugu djelatnost neposredno …

hrana
“Najboje od Hvara” – prvi B2B susret hvarskih vinara i HORECA sektora u Splitu!

U petak 03.12.2021. u 16h u hotelu Cornaro u Splitu, udruga Hvarski vinari, u suradnji s TZ općine Jelsa i TZ Splitsko-dalmatinske županije, organizira prvo B2B predstavljanje i kušanje hvarskih vina za predstavnike HORECA sektora po nazivom „Najboje od Hvara …

hrana
Priče s trajekta – podijelite Vaše najzanimljivije iskustvo

Hrvatsko narodno kazalište Split za potrebe novog projekta traži najbolje priče s trajekta. Projekt prema originalnoj ideji redateljice Anice Tomić, “Priče s trajekta”, po tekstu Ivora Martinića i u dramaturgiji Jelene Kovačić, premijerno će biti izveden na ovogodišnjem izdanju Splitskog …