Povezani članci

hrana
Istraživanje HTZ i Instituta za turizam

Hrvatska turistička zajednica pokreće sustav dodjele oznaka kvalitete za obiteljski/privatni smještaj (sobe, apartmani, kuće i vile u vlasništvu fizičkih i pravnih osoba) u Hrvatskoj. Na taj će način predmetne segmente ponude moći promovirati kao jedinstvene proizvode, prilagođene suvremenim trendovima potražnje. …

hrana
Novi broj časopisa Apartman Plus (broj 17)

Preuzmite novo izdanje časopisa Apartman Plus (broj 17) – specijaliziranog časopisa za pružatelje ugostiteljskih usluga smještaja u domaćinstvu! Među ostalim temama možete pročitati: Rad s portalima za oglašavanje Zeleni marketing za ekološki smještaj Iznajmljivanje u vrijeme pandemije O videonadzoru u …

hrana
Predavanje o biodinamičkoj poljoprivrednoj proizvodnji s dr.sc. Dijanom Posavec

LAG&FLAG ŠKOJI vas poziva na predavanje o biodinamičkoj poljoprivrednoj proizvodnji koje će se održati u Jelsi i Hvaru. Ovo izuzetno događanje bit će održano pod stručnim vodstvom dr.sc. Dijane Posavec, dugogodišnje ravnateljice Centra Rudolf Steiner. Biodinamička poljoprivreda predstavlja inovativan pristup …

hrana
Markica izvornosti “Delightful Hvar”

Poziv za iskazivanje interesa za korištenje markice izvornosti „Delightful Hvar“, namijenjenog poticanju razvoja lokalne proizvodnje temeljene na tradiciji, visokoj kvaliteti proizvoda, poticanju stvaralaštva, kreativnosti, inovacija, te promociji identiteta otoka Hvara.

hrana
Upute za iznajmljivače

Informacije namijenjene građanima koji pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu i onima koji to žele postati.

hrana
Čađavica – upute za suzbijanje nametnika

Savjeti za liječenje čađavice sa predavanja dipl.ing Tihana Pipilić (099 73 55 029) iz Savjetodavne službe na Hvaru. Predavanje se održalo u siječnju u Vrboskoj. U članku donosimo priručnik i upute o suzbijanju nametnika, kojeg nije moguće iskorijeniti, ali ako …

hrana
​​​​KRATAK VODIČ NAMIJENJEN GRAĐANIMA (REZIDENTIMA) IZNAJMLJIVAČIMA ZA ISPUNJAVANJE POREZNIH OBVEZA​​ OD 1. siječnja 2025.

Pravilnik o paušalnom oporezivanju djelatnosti iznajm​ljivanja i organiziranja smještaja u turizmu​  1.     Kada se iznajmljivač mora javiti u Poreznu upravu? Nakon što je građanin-rezident (dalje u tekstu: iznajmljivač) ishodio Rješenje o odobrenju za pružanje ugostiteljskih usluga u domaćinstvu (od Ureda …

hrana
Masterclass radionica za ugostitelje

Poštovani Ugostitelji, U suradnji sa Splitsko dalmatinskom županijom, pripremili smo Masterclass radionicu na temu “Street food” koncepta koju će održati Akademija šKMER. ŠKMER Kuharska Akademija mjesto je okupljanja profesionalnih chefova, slastičara, ugostitelja, kuhara amatera i djece koje uživaju u kuhinji!Osnovni …