Povezani članci

hrana
Jezik

Hrvatski je službeni jezik, iako većina stanovništva priča dijalektom specifičnim za otok Hvar i pojedina mjesta.

hrana
Natječaj za djelatnika u TZO Jelsa

Na temelju članka 21. Zakona o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma (Narodne novine, broj 52/19, 42/20) i članka 46. Statuta Turističke zajednice općine Jelsa (Službeni glasnik Općine Jelsa, broj 7/20), sukladno Pravilniku o djelokrugu, unutarnjem ustrojstvu, organizaciji, načinu rada …

hrana
Tečaj engleskog jezika za turističke djelatnike

Turistička djelatnost zahtjeva i poznavanje stranih jezika te smo u suradnji saŠkolom stranih jezika “Katedra” iz Splita odlučili pripremiti tečaj engleskog jezika u dva stupnja: Početni stupanj općeg engleskog jezika (terminologija vezana uz turizam) Napredniji stupanj općeg engleskog jezika (terminologija …

hrana
Časopis Apartman Plus – broj 25

želimo Vas obavijestiti kako je časopis Apartman Plus (broj 25) objavljen u online izdanju na stranicama www.apartmanplus.com.  Među ostalim temama možete pročitati:– Pravni oblici vođenja objekta u domaćinstvu -Jedinstveni registar iznajmljivača u EU-u -Kako prepoznati lažne novčanice Apartman Plus Pristupnu lozinku …

hrana
Javni poziv za udruženo oglašavanje

Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije raspisala Javni poziv za Udruženo oglašavanje u promotivnim kampanjama javnog i privatnog sektora u 2021. godini.

hrana
Priznanje “Održivi otok”

Povodom 100. obljetnice organiziranog turizma u Bolu, u organizaciji Općine Bol i Turističke zajednice općine Bol u partnerstvu sa Splitsko-dalmatinskom županijom i Pokretom otoka, a pod pokroviteljstvom Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Ministarstva turizma i sporta i Jadrolinije, …

hrana
Upute za iznajmljivače

Informacije namijenjene građanima koji pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu i onima koji to žele postati.

hrana
EDUKACIJA ZA PRIVATNE IZNAJMLJIVAČE za 2025.

Modul Predavač Vrijeme Doživljaj koji ostavlja trag: Novi edukativni video projekt TZ Splitsko-dalmatinske županije” Barbara Marković 20min “Od smještaja do brenda: Tajne prepoznatljivog identiteta u turizmu” Barbara Marković 30min “Ključ uspjeha: Kako povećati popunjenost i osigurati dugoročnu održivost smještaja” Barbara …