Povezani članci

hrana
Edukacija: Uzgoj hrane bez korištenja pesticida i umjetnih gnojiva

Pozivamo Vas na edukaciju: “Možemo li uzgojiti dovoljno kvalitetne hrane bez korištenja pesticida i umjetnih gnojiva?” koja će se održati 6.lipnja 2023. od 18-20:00 sati u vijećnici Općine Jelsa. Predavač na edukaciji je Andrea Vugrinović.

hrana
Besplatna aplikacija eVisitor

Izašla je nova mobilna aplikaciji koju je razvilo Ministarstvo turizma i sporta u sklopu projekta Hrvatski Digitalni Turizam – eVisitor. Ova besplatna aplikacija namijenjena je svim obveznicima i ima za cilj olakšati izvršavanje vaših zakonskih obaveza vezanih za turističku pristojbu. …

hrana
Markica izvornosti “Delightful Hvar”

Poziv za iskazivanje interesa za korištenje markice izvornosti „Delightful Hvar“, namijenjenog poticanju razvoja lokalne proizvodnje temeljene na tradiciji, visokoj kvaliteti proizvoda, poticanju stvaralaštva, kreativnosti, inovacija, te promociji identiteta otoka Hvara.

hrana
Oznaka prepoznatljivosti “Vaš domaćin / Local Host”

Hrvatska turistička zajednica, u suradnji s Ministarstvom turizma i sporta, utemeljila je oznaku Vaš domaćin / Local Host s ciljem isticanja obiteljskog smještaja koji nudi autentično i kvalitetno iskustvo boravka u Hrvatskoj. Ova oznaka služi kao putokaz za prepoznavanje domaćina …

hrana
EDUKACIJA ZA PRIVATNE IZNAJMLJIVAČE za 2025.

Modul Predavač Vrijeme Doživljaj koji ostavlja trag: Novi edukativni video projekt TZ Splitsko-dalmatinske županije” Barbara Marković 20min “Od smještaja do brenda: Tajne prepoznatljivog identiteta u turizmu” Barbara Marković 30min “Ključ uspjeha: Kako povećati popunjenost i osigurati dugoročnu održivost smještaja” Barbara …

hrana
Održano 3. ocjenjivanje vina otoka Hvara u okviru Fešte vina

U Jelsi na otoku Hvaru sinoć, u nedjelju 29.8.2021. objavljeni su rezultati velikog ocjenjivanja hvarskih vina, 3. Jelsa Summer Wine Tasting.  Ocjenjivanje je dio renomiranog projekta ocjenjivanja Vinske zvijezde, a organizira se u suradnji s TZ općine Jelse i udrugom …

hrana
Financijske obaveze za iznajmljivače u kalendarskoj godini

Iznajmljivač privatnog smještaja je fizička osoba koja pruža ugostiteljske usluge u domaćinstvu: usluga smještaja u sobi, apartmanu i kući za odmor, kojih je iznajmljivač vlasnik, do najviše 10 soba, odnosno 20 kreveta, u koji broj se ne ubrajaju pomoćni kreveti; …

hrana
Radionica suhe marinade za ugostitelje

u suradnji s Turističkom zajednicom Splitsko-dalmatinske županije 26.4.2022. (utorak) održat će se Edukacijska prezentacija SUHE MARINADE.Početak radionice je u 09;00 hMjesto održavanja Kod barba Luke, Riva bb, Stari Grad. Poboljšajte svoje kulinarsko znanje te proširite svoju ponudu mesnih i ribljih jela dodavanjem novih okusa.Iskusni chefovi kuhinja mediteranskih …