Povezani članci

hrana
Poziv na sudjelovanje na WO&H Festivalu

Turistička zajednica općine Jelsa poziva sve zainteresirane subjekte na području otoka Hvara da se priključe na 4. Wine, olive & heritage festival, koji će se održati od 24.5. do 28.5.2023. Festival je namijenjen domaćim i stranim turistima, a cilj je …

hrana
Radionica suhe marinade za ugostitelje

u suradnji s Turističkom zajednicom Splitsko-dalmatinske županije 26.4.2022. (utorak) održat će se Edukacijska prezentacija SUHE MARINADE.Početak radionice je u 09;00 hMjesto održavanja Kod barba Luke, Riva bb, Stari Grad. Poboljšajte svoje kulinarsko znanje te proširite svoju ponudu mesnih i ribljih jela dodavanjem novih okusa.Iskusni chefovi kuhinja mediteranskih …

hrana
Kratka povijest otoka Hvara

Prema arheološkim istraživanjima na otoku Hvaru tragovi života sežu od 3500. g. pr. Kr. Najstarija prapovijesna kultura, nazvana „Hvarska kultura” (3500. – 2500. g. pr. Kr.), svoje je izvorište imala u Grapčevoj i Markovoj špilji. Tijekom 385./384. g. pr. Kr., Grci s otoka …

hrana
Turistička pristojba za nautičare

Turistička pristojba za nautičare

hrana
Predavanje “Vrtlarenje u skladu s prirodom” 

04.04.2024. (četvrtak) u 18:00 sati u Vinogradarskoj zbirci u Pitvama- predavanje i razmjena sjemenja Predavanje “Vrtlarenje u skladu s prirodom” i razmjenu domaćeg sjemenja organizira TZ Jelsa s partnerima Muzej općine Jelsa udrugom Moj Škoj.  Predavanje će se održati s početkom u 18:00 sati. Nakon …

hrana
BESPLATNA edukacija za privatne iznajmljivače 2024.

Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije u suradnji s lokalnim TZ-ovima provodi program edukacija za privatne iznajmljivače.Program edukacije: 1.            BRENDIRANJE I tematizanje smještajnih jedinica  (predstavljanje projekta TZSDZ)                                         …

hrana
Novi vodič ”Veliki Tjedan na otoku Hvaru”

Procesija Za križen jedinstveni je obred osobite pobožnosti, izraz vjerskog i kulturnog identiteta stanovnika središnjeg dijela otoka Hvara.O jedinstvenosti procesije svjedoči neprekidno vrijeme trajanja od 5 stoljeća.Važnost procesije Za križen prepoznata je i od strane UNESCO-a te je stavljena na …

hrana
Predavanje o biodinamičkoj poljoprivrednoj proizvodnji s dr.sc. Dijanom Posavec

LAG&FLAG ŠKOJI vas poziva na predavanje o biodinamičkoj poljoprivrednoj proizvodnji koje će se održati u Jelsi i Hvaru. Ovo izuzetno događanje bit će održano pod stručnim vodstvom dr.sc. Dijane Posavec, dugogodišnje ravnateljice Centra Rudolf Steiner. Biodinamička poljoprivreda predstavlja inovativan pristup …