Povezani članci

hrana
Istraživanje stavova lokalnog stanovništva o turizmu i utjecaju turizma na kvalitetu života

Turistička zajednica općine Jelsa trenutačno radi na izradi Plana upravljanja destinacijom – strateškog dokumenta koji će usmjeravati razvoj turizma u našoj općini u razdoblju od sljedeće četiri godine. U sklopu tog procesa provodimo istraživanje stavova lokalnog stanovništva o turizmu i …

hrana
NATJEČAJ za izbor direktora/ice Turističke zajednice općine Jelsa

Temeljem odredbi članka 18. točke 6. Zakona o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma (NN br. 52/19 i 42/20), i članka 41. Statuta Turističke zajednice općine Jelsa (Službeni glasnik Općine Jelsa broj 07/2020), te Odluke Turističkog vijeća Turističke zajednice općine …

hrana
Najava ciklusa online radionica

Kako bi se što bolje prilagodili trenutnoj globalnoj situaciji i novim turističkim kretanjima u „novonormalnim“ uvjetima, Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije u suradnji s UHPA-om u narednom periodu planira 3 online edukativne radionice uz follow up konzultacije.

hrana
Servisne informacije za nautičare

Luka Jelsa nalazi se na sjevernoj obali otoka Hvara. Luka je zaštićena sa tri lukobrana Điga, Pumpurela i Kanun. Luka Jelsa ukupno ima 54 mooringa (za sidrenje jedrilica, motornih jahti i katamarana). Na sjevernoj obali je 21, a na južnoj …

hrana
Izvješće i recepti s radionice Škmer

U ponedjeljak, 09.05.2022.g. u hotelu Hvar, odrađena je edukacija za ugostitelje s Akdemijom ŠKMER uz potporu Turističke zajednice Splitsko dalmatinske županije. Sudionici su na radionici mogli saznati i načiti više o modernoj street food kuhinji, spremanju novih recepata i načinu …

hrana
Besplatna aplikacija eVisitor

Izašla je nova mobilna aplikaciji koju je razvilo Ministarstvo turizma i sporta u sklopu projekta Hrvatski Digitalni Turizam – eVisitor. Ova besplatna aplikacija namijenjena je svim obveznicima i ima za cilj olakšati izvršavanje vaših zakonskih obaveza vezanih za turističku pristojbu. …

hrana
Priznanje “Održivi otok”

Povodom 100. obljetnice organiziranog turizma u Bolu, u organizaciji Općine Bol i Turističke zajednice općine Bol u partnerstvu sa Splitsko-dalmatinskom županijom i Pokretom otoka, a pod pokroviteljstvom Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Ministarstva turizma i sporta i Jadrolinije, …

hrana
Predavanje o biodinamičkoj poljoprivrednoj proizvodnji s dr.sc. Dijanom Posavec

LAG&FLAG ŠKOJI vas poziva na predavanje o biodinamičkoj poljoprivrednoj proizvodnji koje će se održati u Jelsi i Hvaru. Ovo izuzetno događanje bit će održano pod stručnim vodstvom dr.sc. Dijane Posavec, dugogodišnje ravnateljice Centra Rudolf Steiner. Biodinamička poljoprivreda predstavlja inovativan pristup …