Povezani članci

hrana
Turistička zajednica općine Jelsa dobila je nacionalnu nagradu za osmišljavanje i organizaciju najboljeg sportskog festivala u kategoriji manifestacija!

U organizaciji UHPE i Turističke burze PUT u Velikoj Gorici dodijeljena je nagrada najuspješnijima Turističkim zajednicama u raznim kategorijama, a Turistička zajednica općine Jelsa se po drugi put našla u probranom društvu na naše veliko zadovoljstvo i preuzela drugu nagradu …

hrana
Izvješće i recepti s radionice Škmer

U ponedjeljak, 09.05.2022.g. u hotelu Hvar, odrađena je edukacija za ugostitelje s Akdemijom ŠKMER uz potporu Turističke zajednice Splitsko dalmatinske županije. Sudionici su na radionici mogli saznati i načiti više o modernoj street food kuhinji, spremanju novih recepata i načinu …

hrana
Otok Hvar – najbolja otočka destinacija

Na svečanosti Dana hrvatskog turizma u Dubrovniku, otok Hvar  ponosno je proglašen najboljom otočnom destinacijom. Ovo prestižno priznanje još jednom potvrđuje da je Hvar ne samo simbol prirodnih ljepota, nego i primjer vrhunske kvalitete turističke ponude, održivog razvoja i gostoljubivosti …

hrana
Zaštita morskog okoliša

Jadransko more odlikuje se velikom bioraznolikošću. Živi organizmi Jadrana i njihova staništa sve su ugroženiji zbog onečišćenja mora otpadnim vodama, naftom, odlaganja otpada i raznim drugim djelovanjem čovjeka. Kao posljedice toga, neke su vrste nestale, nekima je opstanak ugrožen, a …

hrana
Kratka povijest otoka Hvara

Prema arheološkim istraživanjima na otoku Hvaru tragovi života sežu od 3500. g. pr. Kr. Najstarija prapovijesna kultura, nazvana „Hvarska kultura” (3500. – 2500. g. pr. Kr.), svoje je izvorište imala u Grapčevoj i Markovoj špilji. Tijekom 385./384. g. pr. Kr., Grci s otoka …

hrana
Istraživanje stavova lokalnog stanovništva o turizmu i utjecaju turizma na kvalitetu života

Turistička zajednica općine Jelsa trenutačno radi na izradi Plana upravljanja destinacijom – strateškog dokumenta koji će usmjeravati razvoj turizma u našoj općini u razdoblju od sljedeće četiri godine. U sklopu tog procesa provodimo istraživanje stavova lokalnog stanovništva o turizmu i …

hrana
Postupak kategorizacije

Postupak kategorizacije i zahtjev za kategorizaciju obavlja se u Ureda državne uprave u Splitsko – dalmatinskoj županiji, u Hvaru, tel. 021/741-146; 021/741-166.

hrana
Webinar za iznajmljivače

Za sve male iznajmljivače-paušaliste u utorak 28.12.2021. u 10,00 sati održat će se webinar u trajanju od 60 minuta na kojem, ovlaštena porezna savjetnica, ukratko predstaviti sve porezne obveze malih iznajmljivača paušalista (počevši od obveze podnošenja obrasca TZ2 Poreznoj upravi, …