Ivan Dolac

Ivan Dolac, smješten na južnoj strani otoka Hvara, mjesto je za odmor i bijeg od užurbanog života, kao i mjesto obiteljskog opuštanja uz sunce i more. Strmi obronci koji se spuštaju sve do mora čuvaju najdragocjenije trsove loze. Iznimno kvalitetna vina plod su te jedinstvene zemlje i obilja sunca. Jeste li znali da otok Hvar godišnje ima najviše sunčanih sati? Ukoliko niste, upravo smo vam otkrili! Nije tajna da vinova loza obožava sunce, ako je loza zadovoljna i vino će biti vrsno. Imate sreće jer upravo tu u Ivan Dolcu imate priliku kušati to ljekovito piće koje se pilo i na samom Olimpu. Potpuni komfor tu je zagarantiran, pansioni u kojima vlada ugodna domaća atmosfera zahvaljujući ljubaznim domaćinima pomoći će vam pobliže osjetiti bilo zajednice. Možda ipak niste ljubitelji pansiona, nema problema za vas će idealan odabir biti privatni apartmani popraćeni velikim terasama za cjelodnevnu uživanciju uz slasnu domaću hranu i pogled koji odmara tijelo i dušu. Naši najmanji posjetitelji zasigurno će obožavati veliko, šljunčano žalo gdje igri nema kraja. Ivan Dolac idealna je destinacija za velike obitelji koje vole provodite vrijeme zajedno i guštati u raznim aktivnostima koje svakako uključuju more. Obavezno istražite i ostala prekrasna žala s bijelim oblutcima koja dominiraju ovom južno stranom otoka. Gostoljubivi domaćini ovog mjestašca, prekrasna priroda i zarazno ugodna atmosfera svakako će vam osigurati nezaboravan i ugodan odmor.

Zanimljivosti

gdinj

Ivan Dolac

Ivan Dolac, smješten na južnoj strani otoka Hvara, mjesto je za odmor i bijeg od užurbanog života, kao i mjesto obiteljskog opuštanja uz sunce i more. Gostoljubivi domaćini ovog mjestašca svakako će vam osigurati nezaboravan i ugodan odmor. 

gdinj

Ivan Dolac

Čim izažete iz tunela shvatit ćete da izreka: „Južnije je tužnije“ tu ne vrijedi, već izreka: „Južnije je sunčanije“. Prekrasni izlasci sunca idealni su za ranoranioce koji uživaju u ispijanju prve jutarnje kave.

gdinj

Plaže

Čiste i dražesne plaže za djecu i odrasle postat će dnevni boravak svakog gosta. Ono što će vam dodatno uljepšati dan, a i večer uz druženje s obitelji, uz hranu domaćina svakako je vino s južnih padina.

gdinj

Vino

Vino iz obronaka Ivan Dolca redovito na svjetskim natjecanjima osvaja visoke nagrade upravo zbog broja sunčanih sati. Obavezno potražite oznake vinogorja Ivan Dolac i Zavala za vino sorte plavac mali.

gdinj

Domaći proizvodi

Mali OPG-ovi nude tik uz kuće degustacije njihova rada, a to je rad u polju, bilo da pričamo o vinu, maslinama ili sezonskom povrću. Velika koncentracija sunca na ovim prostorima omogućava posebnu slatkoću voća i povrća.

gdinj

Lokalite Lokva

Lokalitet Lokva na ulazu u Ivan Dolac nastala je za komunalne potrebe napajanja stoke (blaga) nekadašnjih pastira i poljoprivrednika na lokalitetu Taji. Nedaleko lokve, istočno od današnjeg Ivan Dolca, nalazio se stariji zaselak Taja, a kada je taj posjed pripao obitelji Kačić, oko njihove kuće započinje se formirati naselje Ivan Dolac.

gdinj

Crkvica »Sv. Marije (Gospa Pompejanska, Gospa od Ružaria)

Crkvica u starom dijelu Ivan Dolca, sagrađena 1852.g. da obrani stanovnike od peronospore.

Zanimljivosti

Ivan Dolac
Ivan Dolac
Plaže
Vino
Domaći proizvodi
Lokalite Lokva
Crkvica »Sv. Marije (Gospa Pompejanska, Gospa od Ružaria)

Smještaj

Vrsta

Učitaj više

Restorani

Restoran „Slavinka”
Restoran „Slavinka”