Povezani članci

hrana
Godišnja doba vinograda(ra) – radovi, običaji i hrana

Životne mijene tijekom godine nekada su najviše određivali vegetacijski ciklusi vinove loze i radovi u vinogradu. Prema tome godina se dijelila na vrijeme pri jematve i po jematvi (vrijeme prije i nakon berbe).

hrana
Oslobođenje od plaćanja turističke pristojbe

Oslobođenje od plaćanja turističke pristojbe za privatne iznajmljivače (paušal); oslobođenje od plaćanja promjenjivog dijela koncesijske naknade za 2019. i odgoda plaćanja za 2020.; oslobođenje od plaćanja promjenjivog dijela koncesijske naknade za 2019.

hrana
Preporuke za rad tijekom pandemije COVID-19

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je preporuke relevantne za turistički sektor i organizaciju poslovanja tijekom epidemije bolesti COVID-19.

hrana
UPUTE ZA PRIVREMENI BORAVAK DIGITALNIH NOMADA

Stupanjem na snagu novog Zakona o strancima i Zakona poreza na dohodak od 01.01.2021. godine, Hrvatska je Zakonom uredila i regulirala status „Digitalnog nomada“.

hrana
Odjava objekta za pružanje usluga u domaćinstvu

Postupak odjave rješenja za pružanje usluga u domaćinstvu.

hrana
Jelsa u jednom danu

Ako imate samo jedan dan za razgledavanje Jelse predlažemo vam sljedeći plan.

hrana
Novi broj časopisa Apartman Plus (broj 17)

Preuzmite novo izdanje časopisa Apartman Plus (broj 17) – specijaliziranog časopisa za pružatelje ugostiteljskih usluga smještaja u domaćinstvu! Među ostalim temama možete pročitati: Rad s portalima za oglašavanje Zeleni marketing za ekološki smještaj Iznajmljivanje u vrijeme pandemije O videonadzoru u …

hrana
Riblja akademija recepata i običaja

RIBA NA GRADELE Riba na gradele tradicionalan je način spremanja ribe na hrvatskoj obali te je poseban gastronomski doživljaj. Ovaj način pripreme omogućuje da okusite ribu u njezinom najizvornijem obliku, a to je svježa riba ravno iz mora. Ako riba nije svježa, neće …