Povezani članci

hrana
Postupak kategorizacije

Postupak kategorizacije i zahtjev za kategorizaciju obavlja se u Ureda državne uprave u Splitsko – dalmatinskoj županiji, u Hvaru, tel. 021/741-146; 021/741-166.

hrana
Savjetovanje o vaučerima umjesto povrata novca za otkazana aranžmanska putovanja

​Ministarstvo turizma do 8. svibnja provodi javno savjetovanje o načinu korištenja vaučera za otkazana putovanju u paket-aranžmanu uslijed pandemije covid19, pri čemu organizator putovanja umjesto povrata novca putniku izdaje vaučer u vrijednosti uplaćenog aranžmana koji vrijedi najmanje godinu dana.

hrana
Neodoljivo fotogenična Jelsa

Svijet je pun prekrasnih mjesta – prirodnih i onih stvorenih ljudskom rukom, ipak i oni najveći putoholičari teško da ih mogu sve obići. Međutim, neka mjesta vole kameru malo više od drugih. Na toj listi zasigurno se nalazi i naš otok Hvar sa svojom Jelsom, Vrboskom i ostalim malim pitoresknim mjestima i uvalama.

hrana
Jezik

Hrvatski je službeni jezik, iako većina stanovništva priča dijalektom specifičnim za otok Hvar i pojedina mjesta.

hrana
Divlje zelje i bilje

„Divje zeje”, kako ga nazivaju na Hvaru, a šire rasprostranjen naziv je „mišanca”, zapravo je korov, veličanstven obrok, a tako jednostavan!

hrana
Med – ljekovita hrana bogova

Med je slatka tvar koju pčele izrađuju sakupljajući nektar s cvjetova biljaka, koji obogate tvarima svoga tijela, prerade i spreme u saće, gdje ga prekrivaju voštanim poklopcima i tako čuvaju.

hrana
Riblja akademija recepata i običaja

RIBA NA GRADELE Riba na gradele tradicionalan je način spremanja ribe na hrvatskoj obali te je poseban gastronomski doživljaj. Ovaj način pripreme omogućuje da okusite ribu u njezinom najizvornijem obliku, a to je svježa riba ravno iz mora. Ako riba nije svježa, neće …

hrana
Crkvica sv. Ivana

Osmerokutna crkvica s kraja 17. stoljeća odlikuje se raznolikošću stilskih obilježja. Minijaturna barokizirana crkvica sv. Ivana, smještena na skrivenoj „pjaceti” između visokih kuća, jedan je od najljepših jelšanskih spomenika.