Povezani članci

hrana
Skulptura »Galeb«

Na kraju lukobrana na južnoj strani luke Jelse smjestila se skulptura ”Galeba” rad profesora Josipa Grgevčića, jelšanina, akademskog kipara, restauratora i dugogodišnji predavač likovne umjetnosti na Pedagoškom fakultetu u Čakovcu. Njegova brončana skulptura galeba kako je umjetnik naziva „Galeb nad …

hrana
Turistička inspekcija

I prije nego Vam inspekcija zakuca na vrata budite spremni i provjerite imate li sve potrebno kako ne bi bilo mjesta kaznama i kako bi vaše poslovanje bilo u skladu s zakonom.

hrana
Zlatni hvarski maslinari na NYIOOC-u 2021.g.

Jelsa, 27.05.2021. Unatoč besprijekornoj prirodnoj ljepoti i bogatoj povijesti, otok Hvar je često posjećen od turista i priznat kao jedno od top destinacija za ljetni odmor. No, ipak na otoku Hvaru se odvija prava mala gastro scena, a najčešće upotrebljavan …

hrana
Pjaca – Trg hrvatskog narodnog preporoda

Trg prepun kafića i restorana, dućana, slastičarnica, ali i mjesto okupljanja domaćih i turista.

hrana
Cvrčci – karakterističan zvuk ljeta

Ako ste ikada bili u Dalmaciji sigurno vas je u opuštajućem položaju iznenadio zvuk „čččččč”, e pa to su naši mali stanovnici Sredozemlja i otoka Hvara zvani cvrčci.

hrana
UNESCO-ve povelje

Tri UNESCO-ve povelje dodijeljene su višestoljetnoj živoj hvarskoj baštini: procesiji Za križen, Starogradskom polju kao kulturnom krajoliku i umijeću izrade hvarske čipke od niti agave. Na reprezentativnom popisu svjetske nematerijalne kulturne baštine još su tri fenomena koji se odnose i …

hrana
Riblja akademija recepata i običaja

RIBA NA GRADELE Riba na gradele tradicionalan je način spremanja ribe na hrvatskoj obali te je poseban gastronomski doživljaj. Ovaj način pripreme omogućuje da okusite ribu u njezinom najizvornijem obliku, a to je svježa riba ravno iz mora. Ako riba nije svježa, neće …

hrana
©VillasHvar: Prošlo s(a)vršeno vrijeme

Sljubite se s Hvarom tijekom tjedan dana istraživanja njegove baštine, tradicije, gastronomije i prirode; transformirajte se, postanite jedno s otokom – i ostavite svoj trag za budućnost.